Київське сміттєзвалище хочуть перетворити на лижний курорт

На місці колишнього полігону твердих побутових відходів № 1 можуть звести лижний курорт. Департамент економіки та інвестицій КМДА готує відповідний інвестиційний конкурс.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

“Розпочато підготовчі роботи для проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до реалізації проекту “Будівництво гірськолижного комплексу з об’єктами розважально-рекреаційного призначення для активного всесезонного відпочинку “Пирогово” в Голосіївському районі”, – йдеться в повідомленні.

На земельній ділянці орієнтовною площею 100 га планують облаштувати вхідну групу з кафе, автостоянку, спортивний центр із басейном, технічну водойму для тренувань із вейкбордінгу, магазин і спортивну інфраструктуру. Також готельно-ресторанний комплекс, мотузковий парк, інформаційні хаби, ресторан та допоміжні приміщення для спортсменів, кінно-спортивний заклад, спортивні майданчики для гри в мініфутбол.

Не пропустіть:  У Києві підписали маніфест з прийняття Кліматичної стратегії міста

Крім того, у планах – звести відкритий майданчик, який взимку використовуватимуть як зону викату лижників і сноубордистів, для проведення масових спортивно-культурних заходів, а влітку – для розміщення рамп для роллерів і скейтбордерів, батутів, збірно-розбірних атракціонів.

Орієнтовний об’єм інвестицій – 12,3 млн євро.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir