Екологічне питання Донбасу слід порушувати на зустрічах в “нормандському форматі” – Ірина Геращенко

На рівні Тристоронньої контактної групи у Мінську, а також під час зустрічі у “нормандському форматі” сторонам потрібно більше звернути уваги на екологічну проблему на Донбасі. Про це за підсумками неформальної мінської платформи у ВР написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко .

Очевидно, що екологічна проблема набуває гострого і комплексного характеру і вимагає більшої уваги, як в рамках роботи економічної підгрупи у Мінську і ТКГ, так і нормандського формату та світу. Депутати ВР виступають за більш активне інформування наших європейських партнерів щодо масштабів техногенних ризиків і загроз на Донбасі“, — написала І.Геращенко.


На її думку, у парламенті у таких темах, як екологія, техногенні ризики, що виникли через збройний конфлікт на Донбасі, є порозуміння, а також бажання спільно з урядом працювати над вдосконаленням екологічного моніторингу в зоні конфлікту, допомоги постраждалим регіонам, всебічного аналізу ситуації.

Одне з найгостріших питань — затоплені на окупованих територіях шахти, куди не допускають міжнародних експертів і техдопомогу. Друге — це підприємства поблизу лінії зіткнення, як то Авдіївський коксохімічний завод та ДФС, чия інфраструктура зазнала значних руйнувань і пошкоджень”, — наголосила вона.

Геращенко зауважила, що особливо гострою є проблема знищення заповідного фонду, адже “на окупованих територіях пошкоджено більше 700 га заповідників, і не зрозуміло, чи можна відновити ці заміновані, обстріляні, випалені землі і ліси. А міжнародні моніторингові та експертні місіі туди просто не допускають”.

Не пропустіть:  На Донеччині з’явилось п’ять нових заказників - ОДА

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir