Мінекоенерго опублікувало ключовий закон з реформи промислового забруднення

Міністерство енергетики та захисту докілля пропонує впровадити для промислових підприємств інтегровані дозвоиу – на викиди в атмосферу, розміщення відходів та спеціальне водокористування.

Відповідні пропозиції містить проект Закону «Про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення».

«Проект визначає основні вимоги до інтегрованого дозволу, перелік видів діяльності, які вимагають отримання дозволу, процедуру видачі, особливості моніторингу викидів і контролю суб’єктів господарювання, які отримали дозвіл», – йдеться в пояснювальній записці до документа.

У рамках імплементації положень Директиви 2010/75/ЄС обов’язковим є застосування суб’єктами господарювання найкращих доступних технологій та методів управління і досягнення встановлених відповідно до них гранично допустимих обсягів забруднення, зазначають автори документу.

В Україні немає розроблених нормативно-правових актів, що встановлюють перелік найкращих доступних технологій та методів управління для регулювання окремих видів діяльності.

Не пропустіть:  У Мінекоенерго створено експертну раду, яка майже повністю складається з фахівців в енергетиці

Норми документа поширюються на приблизно 3500 промпідприємств. Розмір плати за отримання інтегрованого дозволу становитиме 15 мінімальних заробітних плат (з 1 січня 2020 року одна зарплата – 4723 грн).

Прийняти такий закон вимагає «Концепція державної політики у сфері промислового забруднення», схвалена Кабміном в травні.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir