Новий проект в Україні створить кожній галузі-забруднювачу індивідуальні рекомендації щодо захисту довкілля

Сьогодні, 9 липня, в Києві дано старт проекту GIZ “Найкращі доступні технології та методи управління (НДТМ) для України”.

“Найкращі доступні технології та методи управління є одним із ключових елементів реформи дозвільної системи у сфері промислового забруднення, адже завдяки ним кожна галузь отримає індивідуальні вказівки щодо найбільш ефективних, з точки зору захисту довкілля, технологій. НДТМ розробляються з урахуванням особливостей промислових секторів, впливу на навколишнє природне середовище та економічної доцільності їх впровадження”, – повідомили Екопростору в Мінприроди України.

Таким чином, проект “НДТМ для України” торкнеться усіх виробничих підприємств, та усіх галузей української економіки, що чинять значний вплив на довкілля.

Нагадаємо, що восени 2018 Мінприроди була розроблена, а весною 2019 схвалена Урядом Концепція реалізації державної політики у сфері промислового забруднення. Концепція розроблена на виконання положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС (зокрема, в частині виконання вимог Директиви 2010/75/ЄС про промислове забруднення).

Наразі проходить громадське обговорення Проекту Плану заходів з впровадження Концепції реалізації державної політики у сфері промислового забруднення.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir