Фінальні дискусії з зеленої енергетики пройдуть найближчим часом – Буславець

Фінальні обговорення варіантів вирішення проблем в галузі відновлюваних джерел енергії пройдуть найближчим часом.

Про це повідомила в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець  в ході онлайн-обговорення “Імплементація додатки XXVII до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС” 28 квітня.

“Найближчим часом будуть проведені, як я вважаю, якісь уже фінальні конструктивні дискусії щодо вибору того сценарію, який дозволить отримати зрозумілі і прозорі правила для інвесторів в цю галузь і в той же час збалансувати як технічно, так і фінансово енергетичну систему України, ринок електроенергії і вирішити існуючі питання”, – сказала вона.

Буславець нагадала, що процедура медіації, а також консультації з інвесторами по “зеленому” тарифу, на жаль, були значно затягнуті.

Передісторія:

  • активний пошук компромісу з питання “зелених” тарифів ведеться з осені минулого року. В кінці листопада профільне міністерство, очолюване на той момент Олексієм Оржелем, публічно оприлюднив свої пропозиції щодо вирішення ситуації, в галузі ситуації. Однак учасники винесли на обговорення свій сценарій розвитку подій, який не влаштував уже Мінекоенерго. У відсутності значного прогресу учасники ринку звернулися до Секретаріату Енергетичного співтовариства для медіації цього процесу.
  • В кінці лютого 2020 року через відсутність будь-яких значних зрушень у даному питанні, а також на тлі наближення весни і погіршення ситуації Мінекоенерго запропонувало новий, більш жорсткий сценарій. Відомство також закликало Секретаріат Енергетичного співтовариства в терміновому порядку завершити медіацію.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Комітет з енергетики рекомендував Раді прийняти закон по ВДЕ

Post Author: ecoprostir