Туга за BRDO: у Гончарука анонсували створення Офісу контролю викидів у повітря

У Кривому Розі створять “Офіс контролю викидів у повітря”, що контролюватиме рівень забруднення повітря та викидів в атмосферу.

Про це повідомляє Екопростір з посиланням на урядоядовий портал. 

В уряді повідомляють, що Офіс працюватиме безпосередньо в Кривому Розі — у місті, де це питання є найбільш гострим, а функціонуватиме у складі Держекоінспекції. 

“Створення такого Офісу — це лише перший крок на шляху до реформи екологічного контролю. Спеціалісти та співробітники лабораторії Офісу будуть супроводжувати та скеровувати перевірки найбільших підприємств, що здійснюють викиди в атмосферу”, – сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

“Офіс контролю викидів у повітря” збиратиме інформацію та здійснюватиме екологічний контроль у найбільш складних промислових регіонах України. 

У повідомленні зазначають, що 2018 року Україна посіла 109 місце серед 180 країн світу за показниками захисту довкілля у розрізі впливу на здоров’я населення та захисту екосистем, а за даними Інституту оцінки та вимірювання показників здоров’я у 2016 році забруднення атмосферного повітря призвело в Україні до понад 58 тисяч смертей (близько 10% всіх смертей  за рік).

Нагадаємо, Мінекоенерго затвердило уніфіковані акти для екологічних перевірок.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir