Електромобілі отримають зелені номера та інші преференції – закон

Президент України Володимир Зеленський підписав проект закону №10405 про створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів. Ініціатором та розробником документу став нардеп Олексій Рябчин (фракція “Батьківщина”, 8-ме скликання).

Законопроект, ухвалений Парламентом України 11 липня, передбачає низку нововведень для власників електомобілів та створення електромобільної інфрастуктури. Зокрема:

  • електричним авто видаватимуться спеціальні номерні знаки з зеленими буквами та цифрами;
  • з’являться нові дорожні знаки “Для електромобілів“, “Крім електромобілів” та “Станція зарядки електромобілів“. Ці дорожні знаки вводяться, щоб врегулювати багаточислені зарядні станції, яких з кожним днем з’являється ще більше і більше;
  • власники бензинових і дизельних авто, якщо неправомірно займуть місце біля офіційно оформленої зарядної станції для електрокарів, можуть бути оштрафованими.

На цьому роботу не завершено, далі починається робота Уряду, профільних міністерств та установ, зокрема, розробка зелених номерів та знаків“, – прокоментував автор закону Олексій Рябчин.

Нагадаємо, в Мінприроди працюють над маркуванням для автомобілів, яке б зазначало обсяги викидів вуглекислого газу та споживання пального.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir