Україна потрапила у топ-10 країн, які продукують найбільше сміття у світі

Україна опинилася в десятці країн світу, що продукують найбільше сміття на одну людину, за даними агентства 24/7 Wall Street.

Про це пише Inspirеd з посиланням на USA Today.

Україна займає 9 місце у рейтингу, а на душу населення припадає 10,6 тонни сміття. Всього країна продукує 474 мільйони тонн сміття, з яких 448 мільйонів − небезпечні відходи. Це найбільший обсяг небезпечних відходів з усіх країн, що надають дані про сміття. Лише 3,2% відходів переробляється.

Лідером рейтингу стала Канада, що продукує 36 тонн сміття на душу населення. Всього за рік країна залишає після себе понад 1,3 мільярда тонн сміття, а 20,6% з них переробляється.

Топ-10 країн, що продукують найбільше сміття на душу населення:

  1. Канада – 36 тонн 
  2. Болгарія – 26,7 тонн 
  3. США – 26 тонн 
  4. Естонія – 23,5 тонни 
  5. Фінляндія – 16,6 тонни 
  6. Вірменія – 16,3 тонни 
  7. Швеція – 16,2 тонни 
  8. Люксембург – 11,8 тонни
  9. Україна – 10,6 тонни 
  10. Сербія – 8,9 тонни 

Для створення рейтингу використали інформацію бази даних Світового банку What a Waste. У ній зібрані дані про відходи країн, серед яких сільськогосподарські відходи, сміття від будівництва, небезпечні, промислові, медичні відходи та загальні тверді побутові відходи.

Як раніше повідомляв Екопростір, у Верховній Раді зареєстровано рамковий проект закону Про управління відходами. Він передбачає запровадження в Україні європейських норм і принципів управління відходами, зокрема п’ятиступеневої ієрархії поводження з відходами.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir