Фонд енергоефективності підписав договір з IFC для запуску кредитування ОСББ

Фонд енергоефективності та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підписали угоду про партнерство, яке дає старт фінансуванню програм енергоефективності в багатоквартирних будинках.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час підписання документа, повідомляє прес-служба уряду.

Угоду підписали директор Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну і менеджер практики IFC, світова практика Світового банку “Фінанси і ринки” Рольф Берндт.

“Угода – правова основа для повноцінного запуску Фонду та старту фінансування програм енергоефективності в багатоквартирних житлових будинках, які створили ОСББ… Завдяки підтримці IFC ми зможемо забезпечити управління програмою відповідно до найвищих стандартів і досягти поставлених цілей”, – зазначив Зубко.

В рамках Угоди протягом наступних чотирьох років з Фонду енергоефективності України для впровадження енергоефективних заходів в ОСББ буде виділено $235 млн за рахунок коштів держбюджету України, фінансовій підтримці ЄС і уряду Німеччини.

Передбачається, що в програмі, яка буде фінансуватися створеним Фондом енергоефективності разом до Багатосторонньої донорським трастовим фондом візьмуть участь не менше 6000 об’єднань співвласників житла (ОСББ).

“Трастовий фонд, який буде працювати під управлінням IFC та за підтримки Європейського Союзу та Німеччини, покликаний допомогти Україні зменшити її залежність від імпорту газу і паралельно зменшити державні субсидії на енергоспоживання населенню”, – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в березні Фонд енергоефективності, Міжнародна фінансова корпорація і АБ “Укргазбанк” підписали тристоронню угоду по запуску програми фінансування проектів термореновації будівель для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що дозволило виділити фінансування для 15 пілотних проектів в ОСББ на загальну суму близько 40 млн грн.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir