У Києві планують побудувати перший в Україні комплекс з переробки опалого листя

Київ продукує 120 тисяч тон опалого листя щороку. Побудова спеціальної установки, яка дозволить отримати біогаз з рослинник решток поступово вирішить проблему з їх накопиченням і питанням утилізації, повідомляють в управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

З метою реалізації проекту представники влади Києва провели робочу зустріч з фахівцями фінської компанії Metener – європейського розробника біогазових установок.

“Ринок біогазу на сьогодні найбільш розвинений у Європі, адже саме країни ЄС першими впровадили програми переходу до альтернативних джерел енергії та підтримували ініціативи, спрямовані на впровадження нових біогазових технологій. Україна підписала Паризьку угоду в рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату ще у 2016 році. Наразі потрібно вжити заходи зі зменшення вуглекислого газу в атмосферному повітрі до 2020 року, тому влаштування даної системи з переробки рослинних залишок – пілотний проект, який покликаний вирішити питання з масового накопичення опалого листя”, – зазначили в КМДА.

Фахівці компанії «Metener» надали рекомендації з питань установки даного комплексу, оглянули його місце можливого розташування. Дана компанія використовує технології, які дозволяють створити біоустановку для використаного опалого листя, сухої трави та інших рослинних відходів, як біомаси для отримання біогазу.

  • У європейській практиці 75% біогазу виробляється з відходів сільського господарства, 17% — з органічних відходів приватних домогосподарств і підприємств, ще 8% — з муніципальних каналізаційних стоків та каналізаційних стоків окремих виробництв. Біогаз є відновлювальною та стійко виробленою енергією.
  • Серед всіх видів транспортного палива, біогаз володіє найменшим ефектом парникового газу та найкращою виробничою ефективністю. З біогазом рециркулюється не лише вуглець, але й поживні речовини, а кінцевий продукт використовується в якості добрива.


Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir