Київ та Одесу навчають впроваджувати стратегію управління відходами

В Києві та Одесі відбулися навчальні тренінги для представників структурних підрозділів обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, присвячені практичним аспектам розробки регіональних планів управління відходами.

Як відомили у прес-службі Мінприроди, відповідно до Національної стратегії управління відходами до 2030 року та Національного плану управління відходами до 2030 року кожна з областей України має розробити власний регіональний план управління відходами, який врахує структуру економіки, обсяги утворення різних типів відходів, наявні та необхідні потужності для для екологічно безпечного оброблення відходів.

Національна система управління відходами має враховувати думки на місцях, саме регіональні плани є запорукою як розвитку областей та громад, так і необхідною умовою для залучення інвестицій у галузь управління відходами” – наголосив Остап Семерак, міністр екології та природних ресурсів України.

Семерак додав, що регіональні плани мають бути максимально практичними документами, із належним фінансовим обґрунтуванням, яке у повній мірі відповідатиме цілям захисту довкілля.

Навчання спеціалістів із обласних держадміністрацій та органів місцевого самоврядування є необхідною умовою для розробки якісних регіональних планів, що відповідатимуть європейським стандартам та підходами до систем управління відходами.

Головні модулі тренінгу включили аспекти планування управління відходами на регіональному та муніципальному рівнях, системи відшкодування витрат, формування тарифів тощо.

Протягом найближчих трьох тижнів заплановане навчання у Полтаві, Вінниці та Львові. Таким чином, представники усіх областей України матимуть змогу пройти кваліфіковане навчання у своїй чи сусідній області.

  • Навчальні тренінги відбуваються в рамках проекту “Допомога українським органам влади у реалізації Національної стратегії управління відходами”, ініційованого Міністерством екології та природних ресурсів України та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Проект впроваджується датською компанією  COWI A/S та фінансується Європейським Союзом.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir