Мінприроди та зоозахисні організації об’єднають свої законопроекти про заборону використання диких тварин у цирках

На сьогодні у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти щодо вдосконалення законодавства з питань захисту тварин від жорстокого поводження – урядовий, розроблений Міністерством екології та природних ресурсів (№9453) та альтернативний (№9453-1), розроблений профільними зоозахисними організаціями.

Урядовий законопроект був неоднозначно сприйнятий зоозахисними організаціями, повідомили у Мінприроди.

“Щоб знати напруження навколо цієї теми, міністр екології запропонував зоозахисникам створити робочу групу та посилити комунікацію щодо процесу проходження цього законопроекту у стінах парламенту”, – йдеться у повідомленні міністерства.

За результатами зустрічі із представниками зоозахисних організацій, пропозиці. Семерака було підтримано.

Сторони дійшли згоди про об’єднання законопроектів №9354 та №9354-1 та напрацювання на їхній базі  спільного законопроекту.

“Об‘єднання урядового законопроекту та альтернативного, що подали представники зоозахисту дозволить створити єдиний документ, який би всіх влаштовував. Насправді зоозахисники і держава мають спільну і єдину мету – захистити права тварин, який експлуатуються у видовищних заходах”, – прокоментував профільний заступник міністра екології Василь Полуйко. 

Свою роботу робоча група розпочне найближчим часом. 

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Мінприроди відкрило доступ до 12 наборів даних

Post Author: ecoprostir