Інвестиційний потенціал зеленої енергії України складає 12 млрд євро – Мінрегіон

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оцінює інвестиційний потенціал України у галузі відновлювальної енергетики в 12 млрд євро.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Мінрегіону.

Про це на спільному брифінгу з Державним секретарем при Міністрі Європи та закордонних справ Франції Жан-Батістом Лемуаном наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Як зазначається, на сьогодні Франція відіграє одну з ключових ролей у розвитку «зеленої енергетики» в Європі та в усьому світі. Тож для України є важливим залучення французьких компаній, які працюють у цьому напрямку.

«Такі французькі компанії, як Engie, Total-Eren та Akuo Energy вже висловили свою зацікавленість брати участь у широкомасштабних проектах у сфері енергоефективності, розвитку відновлювальної енергетики в Україні», – наголосив Зубко.

Так, раніше французька Engie SA проводила попереднє дослідження щодо реалізації проекту на 1 ГВт потужностей у зоні відчудження навколо Чоронобильської АЕС.

У той же час, 5 жовтня 2018 року на зазначеній території компанія «Солар Чорнобиль» запустила першу сонячну електростанцію – Solar Chornobyl, проект якої належить українській компанії Rodina Energy Group Ltd і німецької Enerparc AG. Так, в планах компанії розширити проект до порядку 100 МВт. Про це «Солар Чорнобиль» повідомила на своїй сторінці Facebook.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir