“Теплі кредити” можуть поширити на бізнес

Урядова програма з енергоефективності “теплі кредити” може вийти на новий етап: на кредитування можуть розраховувати й промислові об’єкти.

Про це на презентації Системи енергоефективності України сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє Укрінформ.

“Чим більше інструментів працює для підтримки власників для здійснення енергозбереження, тим краще. У нас буде і фонд енергоефективності, і програма IQ-енерджі, і “теплі кредити”, – пояснює Зубко.

За словами міністра, уряд розглядає можливість поширити кредитування за програмою “теплих кредитів” і на бізнес. “Це буде новий етап”, – зазначив Зубко.

Як повідомлялося, підготовка Фонду енергоефективності до повноцінного запуску буде завершена до кінця року.

Нагадаємо, у 2018 році уряд продовжив дію програми “теплих кредитів” на поточний рік, її загальний обсяг фінансування становить понад 400 мільйонів гривень. Станом на квітень програмою компенсації частини вартості кредитів на заходи з підвищення енергоефективності вже скористалися понад 200 тисяч українських родин. За період із 2 по 5 травня 2018 року понад 2 тис. українських родин взяли “теплих” кредитів на майже 80 млн грн

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir