17 українських міст долучилися до світової кліматичної мобілізації

7 та 8 вересня українські міста стануть частиною всесвітньої акції “Дій за Клімат”, метою якої є об’єднання зусиль кожної країни та міста у протидії кліматичним змінам. Хвиля мобілізації пройде на 5 континентах, очікується понад 500 заходів, 17 з яких відбудуться в Україні.

7 вересня о 10:30 у прес- центрі УНІАН ( вул. Хрещатик, 4)  відбудеться прес- брифінг на тему: “Українські міста заявляють про перехід на відновлювану енергетику щоб зберегти клімат”. У заході візьмуть участь мери трьох міст та експерти міжнародної кліматичної організації 350.org. В рамках брифінгу мери публічно заявлять про амбітну ціль – 100% відновлюваних джерел енергії до 2050 року в своїх містах. Також вони поділяться першими перемогами та змінами у енергетичній сфері.

Об 11:45 біля стін КМДА мери, спільно з активістами стануть учасниками вуличного перформансу  “Дій за Клімат_Київ”. Під час акції організатори візуалізують бачення Києва, як міста, що живиться від відновлюваних джерел енергії,  та не потерпає від кліматичних аномалій. Метою киян є чітка вимога до місцевої влади невідкладно реалізовувати кліматичну стратегію міста та переходити на відновлювану енергетику.

До Києва завітають сотні людей з різних областей на міжнародний кліматичний форум “Енергія Змін PowerShift UA 2018” (7-9 вересня  на ВДНГ). Мета форуму – пошук рішень для сталого розвитку кожного міста. Організатори забезпечують платформу для взаємодії профільних експертів, представників бізнесу, влади та ЗМІ, активістів, стартаперів, екосвідомих громадян. Учасники визначатимуть  яким буде 2050 рік .

Паралельно в 16 українських містах відбудуться локальні активності, приурочені до глобальної кліматичної мобілізації.  Панельні дискусії з владою, вуличні лекторії, арт флешмоби та веломарші прокотяться хвилею по країні. Офіційно свою участь у світовій акції зареєструвало вже 17 міст та містечок: Київ, Кам’янець-Подільський, Івано-Франківськ, Хмельницький, Львів, Полтава, Чортків, Кременчук, Рівне, Черкаси, Запоріжжя, Вінниця, Житомир, Одеса, Миколаїв, Диканька, Чернівці.

Заплановані події:

Детальнішу інформацію про акції у містах  читайте на FB сторінці організаторів –350. org -Україна .

Контактна особа:  Медіа- координаторка акцій “Дій За Клімат” в Україні Маргарита Мостоваritamostovaya@gmail.com, +3 80 99 92 99 794

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir