Мінприроди презентує громадськості доопрацьовану версію рамкового закону про відходи

Міністерство екології та природних ресурсів 16 квітня представить для публічного обговорення доопрацьований проект закону “Про управління відходами”. Як стало відомо Екопростору, обгвоворення відбудеться 16 квітня о 14:30 в Орхуському інформаційно-просвітницькому центрі.

Для участі у публічному обговоренні потрібно до 17:00 15 квітня заповнити онлайн форму.

За результатами та у порядку реєстрації учасникам буде надано можливість висловити коментарі, пропозиції або задати питання розробникам законопроекту.

Порядок денний заходу, разом із списком зареєстрований учасників та бажаючих виступити буде опубліковано на сторінці Оргуського центру у Фейсбуці та розіслано на електронні адреси усім зареєстрованим особам до 18.30 15 квітня 2019 року.

Як розроблявся законопроект про управління відходами?

8 листопада 2017 року Урядом була схвалена Національна стратегія управління відходами, якою передбачено розробку рамкового закону про управління відходами, який відповідатиме праву ЄС.

Грудень 2017 року – Мінприроди проведено зустріч з донорською спільнотою під час якої домовлено про розробку проектом ЄС APENA рамкового закону про управління відходами.

Лютий 2018 року – при Мінприроди розпочала роботу група українських та міжнародних експертів, зокрема з ФРН, Словаччини, Польщі, Болгарії, з метою напрацювання тексту рамкового закону про управління відходами.

Червень 2018 року – основні положення рамкового законопроекту про управління відходами представлено на  конференції: “Нова політика управління відходами – шлях до циклічної економіки”, яка була присвячена впровадженню Національної стратегії управління відходами до 2030 року, перспективам переходу до економіки замкненого циклу.

Серпень 2018 року – підготовлений міжнародними та українськими експертами проект рамкового законопроекту про управління відходами передано на опрацювання до Мінприроди.

Листопад 2018 року – після доопрацювання законопроекту у частині нормотворчої техніки проект закону було оприлюднено на офіційному сайті Мінприроди.  

Грудень 2018 року – надані зауваження та пропозиції до проекту Закону України «Про управління відходами» у процесі громадського обговорення оприлюднені на офіційному сайті Мінприроди.

За результатами громадського обговорення проекту акта Мінприроди отримало зауваження та пропозиції від 4 громадян та 34 підприємств, установ, організацій, серед яких обласні державні адміністрації, бізнес-асоціації, наукові установи, громадські організації.

26 грудня 2018 року – законопроект «Про управління відходами» презентовано на засіданні Координаційної ради з питань реалізації Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року.

Під час засідання прийнято рішення про подальше узгодження законопроекту з центральними органами виконавчої влади, повторної публікації на сайті Мінприроди.

Січень – Березень 2019 року – опрацювання законопроекту згідно з вимогами чинного законодавства та погодження із заінтересованими центральними органами виконавчої влади. Більше тут.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir