У Дрогобичі переходять до роздільного сортування сміття

З 1 вересня у Дрогобичі розпочнуть впроваджувати заходи з роздільного сортування сміття.

Про це повідомив під час прес-конференції з питань збору та вивозу ТПВ з території Дрогобича керівник КП «Комбінат міського господарства» Андрій Янів

За словами посадовця, є приватні підприємці, які готові роздавати населенню пакети для сортування сміття на органіку та неорганіку. Мешканцям, які долучаться до цієї кампанії, буде переглянуто тариф в бік його зменшення від нині діючого.

Щодо утилізації та захоронення сміття з Дрогобича, то Андрій Янів наголосив на тому, що міське сміттєзвалище поблизу села Брониця й надалі залишається заблокованим. Дії блокувальників посадовець назвав злочинними, оскільки суперечать рішенню суду, яким заборонено чинити перешкоди у вивозі сміття з Дрогобича.

На даний час сміття з Дрогобича утилізовують на полігонах у Івано-Франківській області та в Самбірському районі.

Не пропустіть:  Український додаток допоможе сортувати сміття

Однією з проблем, пов’язаною з накопиченням сміття, Андрій Янів назвав сміття, яке потрапляє на вулиці Дрогобича з навколишніх населених пунктів. Ситуація зі сміттям з району на теренах Дрогобича призводить до додаткових витрат з міського бюджету.

Ще однією з проблем накопичення сміття є негабаритні ТПВ. Для їх складування та переробки, сесією міської Дрогобицької міської ради виділено земельну ділянку площею 2 га на вулиці Гайдамацькій.

Щодо сміттєпереробного заводу та сортувальної лінії, то Андрій Янів зазначив, що вони повинні бути лише на території міста, адже це суттєво вплине на зменшення відстані транспортування сміття, на тариф, а окрім цього – це нові робочі місця для містян.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir