В Україні вимагатимуть заборонити виробництво хутра

15 серпня під стінами Міністерства екології та природних ресурсів зберуться десятки активістів та культурних діячів з вимогою висловити свою позицію щодо законодавчої заборони виробництва хутра в Україні. 

Як повідомляють організатори акції, в Україні вже розпочався процес переміщення небезпечних хутряних виробництв з країн ЄС, де ця діяльність зустріла законодавчу заборону. 

Активісти також закликають приєднатися до петиції-звернення до Верховної Ради із вимогою заборонити такий вид діяльності в Україні, оскільки він несе значні екологічні загрози, серед яких забруднення водойм, землі, повітря, окрім очевидного знущання над тваринами. На сьогодні петицію підписало більше 5 тисяч людей, збір підписів триває до 2 жовтня. 

“Як і в країнах ЄС, така заборона має бути прийнята негайно, а повністю вступити в дію протягом 5-7 років, щоб працівники шкідливих ферм опанували іншу діяльність, а українська держава напрацювала механізм контролю за дотриманням заборони. Він має бути прийнятий не лише на папері, а реально діяти”, – сказано в петиції.

Згідно з інформацією кампайнерів, виробництво хутра вже заборонили Великобританія, Австрія, Чехія, Сербія, Нідерланди, Хорватія, Словенія, Македонія, триває процес законодавчої заборони в абсолютній більшості країн ЄС. Україна для таких виробництв наразі відчиняє двері. 

Не пропустіть:  Мінприроди підтримало ідею заборонити виробництво хутра в Україні

Кампанію підтримали такі культурні діячі як Катя Чілі, Ірена Карпа, Дмитро Щебетюк, Любко Дереш, Саша Кольцова, Христина Соловій, Vivienne Mort та інші.  

Кампанію ХутрOFF ініціює “Єдина Планета” — громадська організація, яка створeна для об’єднання зоозахисних, eко-ініціатив та активістів з усієї України.

Нагадаємо, у грудні 2017 року в Україні почала діяти процедура оцінки впливу на довкілля, яка передбачає активне залучення громадян на етапі планування небезпечної для довкілля діяльності. 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir