Мінекології перевірить проект сміттєзаводу у Львові, – Львівська міська рада

Міністерство екології та природних ресурсів перевірить безпечність майбутнього сміттєпереробного комплексу, який планують збудувати у Львові. Проект пройде процедуру оцінки впливу на довкілля, перебіг якої є публічним, відповідно до закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий під час позачергового засідання сесії міської ради, інформує прес-служба мерії.

“Ми оприлюднимо результат екологічної експертизи, коли вона буде завершена. Я хочу наголосити: усі проекти, які фінансує ЄБРР, – винятково екологічні. Це принципова політика Банку. І тих 10 мільйонів євро, які ми отримали як грант, – від екологічних фундацій. Тобто ми цю територію будемо робити набагато безпечнішою, ніж вона є зараз. Наступний крок – це очисні споруди. Ми також будемо туди вкладати дуже багато коштів. Але сьогодні питання номер один – це відходи. Кожного дня ми з вами всі платимо 1 млн грн, щоб не було біди для міста”, – наголосив Садовий.

Під час засідання також прийняли рішення про відведення земельної ділянки бід будівництво сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій у Львові. Наступний етап, зі слів мера, – затвердження документації, у тому числі, на рівні Кабінету міністрів України. Дозвільну документацію видаватиме Державна інспекція архбудконтролю в Києві, далі – оцінка впливу на довкілля та проведення низки громадських слухань.

Не пропустіть:  За сміття Садового взявся Гройсман: проблему «вирішено» на два роки

Напереродні під час громадських слухань щодо сміттєпереробного заводу у Львові більшість містян висловилась проти будівництва саме на вулиці Пластовій: люди спочатку наполягають на ремонті очисних споруд та інфраструктури району. Садовий назвав вимоги людей “баламученням”: “І тут, коли ми хочемо зупинити цей процес (захоронення сміття на полігонах, – ред.) і збудувати завод, декілька людей намагаються „баламутити” громаду”.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir