На Львівщині відкрили ведмежий притулок «Домажир»

На Львівщині в с. Домажир (Яворівський район) офіційно відкрили ведмежий притулок «Домажир». Це унікальний рекреаційний центр для реабілітації та відновлення природнього балансу бурих ведмедів, які раніше експлуатувалися в  готелях, ресторанах та  пересувних зоопарках і цирках.

Про це Екопростору повідомили у прес-службі Мінприроди.

“Притулок збудований в межах біосферного резервату «Розточчя» площею майже 20 га. Умови утримання тварин максимально наближені до природних і відповідають фізіологічним та поведінковим потребам тварин. На території притулку є місце для купання, барліг для відпочинку та спеціальні іграшки для розвитку чотирилапих. На сьогодні центр розрахований  на утримання в  11 ведмедів. Інфраструктура продумана так, щоб кожен ведмідь мав свій особистий вольєр із ставком. Загалом упорядковано  4 реабілітаційні вольєри,   площею 1000 кв. м. кожен і 3 лісові вольєри, кожен площею 1,5 га”, – сказано у повідомленні.

Поміж вольєрами збудовані спеціальні туристичні доріжки, тож всі охочі мають змогу поспостерігати за тим, як живуть бурі ведмеді у живій природі.

«Відкриття на території України вже третього ведмежого притулку  приклад зміни  гуманізації українського суспільства. І тут важливо не лише створити умови для реабілітації ведмедів, а показати людям надсідки жорсокого поводження з тваринами. Правильним було б рішення взагалі заборонити приватно утримувати диких тварин. І така заборона вже діє в багатьох країнах Європи. Мінприроди вже  підготувало проект  закону, який забороняє використання диких тварин в цирках. Наразі він  проходить узгодження і обговорення. Сподіваємося, що в майбутньому він назавжди удосконалить права тварин», –  вважає заступник міністра екології та природних ресурсів Василь Полуйко.

Він також розповів, що на території одного з національних природний парків підпорядкованих Мінприроди «Синевир», що на Закарпатті  в Реабілітаційному центрі бурих ведмедів проживає 25 клишоногих, кожен  із своєю непростою  історією життя.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir