Porsche призупиняє продажу нових автомобілів у ЄС через жорсткі екологічні вимоги

Німецький автовиробник Porsche тимчасово зупиняє продажу всіх нових автомобілів в ЄС.

Про це повідомляє Frankfurt Allgemeine Zeitung.

Причина такого радикального кроку у необхідності підготовки до виконання більш високих екологічних вимог, які вступають у силу з вересня 2018 року.

Porsche збирається адаптувати свої автомобілі під нові вимоги Євросоюзу по виміру вихлопів, які вводяться з осені. Дані норми відомі під абревіатурами RDE (Real Driving Emissions), а також WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure).

Газета зазначає, що, по всій видимості, в компанії не встигли вчасно внести в автомобілі технічні зміни, щоб вони відповідали новим стандартам.

На скільки затягнеться ця робота, поки не відомо. Але вже зараз продавці орієнтують, що покупці нових Cayenne і Panamera зможуть їх отримати не раніше березня 2019 року. А більш-менш точних строків для замовлення 911 моделі і зовсім не називають. Але вже точно відомо, що дизельних моделей у гамі Porsche вже не буде.

Не пропустіть:  У Європі посилили вимоги для авто щодо викидів шкідливих речовин

Зараз Porsche буде виконувати раніше отримані замовлення до вересня 2018 року, а потім зробить паузу. Це призведе до величезних збитків компанії. Обмеження продажу торкнеться тільки Європу, для ринків Північної Америки і Азії випуск автомобілів збережеться.

Поки немає ясності, збережуться поставки Porsche для України або її торкнеться всеєвропейський «стоп».

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir