Влада Дніпра закликала рітейл відмовитися від поліетилену

Дніпровська мерія радить торговельним мережам і всім, хто продає товари, поступово відмовитися від використання шкідливих для довкілля поліетиленових пакетів.

Відповідні рекомендації депутати міськради ухвалили під час 32-ї чергової сесії 23 травня. Це рішення підтримали 44 обранці. У міськраді також вирішили направити лист до Верховної Ради з проханням заборонити поліетиленові пакети на законодавчому рівні.

Шкідливий матеріал, який довго розкладається, можна замінити більш екологічними. Один із варіантів – використовувати паперові пакети та еко-сумки.

Відмова від пластику й поліетилену є світовою тенденцією. Нині у Євросоюзі одна людина щороку використовує 200 пакетів. Упродовж найближчих семи років цей показник хочуть знизити в десять разів. Водночас в Україні кожен мешканець не обходиться без щонайменше півтисячі поліетиленових пакетів на рік. Одна з головних проблем з пакетами – утилізація. Коли сміття вивозять на полігони, вони просто розлітаються довкола. Це завдає значної шкоди природі та спричиняє додаткові витрати на оплату послуг бригад, які прибирають ці пакети.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Київ готується до заборони одноразових пакетів

Post Author: ecoprostir