Одеська школа запровадить міську ферму AgroSmart для наукових дослідів

На подвір’ї одеської школи №14 незабаром має з’явитися справжня сіті-ферма Agrosmart. Учні планують перетворити частину пришкільної території на зону для роботи над науково-дослідницькими проектами, зайнятися вирощуванням овочів, фруктів та аптекарських рослин. Вирощені власноруч рослини потраплять у їдальну та шкільний фітобар. 

Інформація про унікальний проект учнів з’явилася на краудфандинговій платформі GoFundEd.

“Школа вже давно є екоактивною та має власний екопарламент”, – йдеться у повідомленні. – “Ми віримо що проект допоможе зробити уроки цікавішими. Власноруч вирощені декоративні рослини ми використаємо для створення ландшафтних композицій. Найкращі композиції запропонуємо для створення зелених зон у дитячих садках, на пришкільних територіях. Нам би хотілося залучати до співпраці й інші організації (можливо, ЖКХ)”.

Таким чином сіті-ферма стане місцем де знання, отримані на уроках біології, перетворюватимуться на практичні навички.

Не пропустіть:  Екологічною освітою в Україні займатиметься спеціальна робоча група

У засновників проекту є домовленості з Одеським аграрним університетом та університетом ім. Мечнікова про співпрацю і наставництво.

Проект розроблено під час участі команди школи у інкубаторі учнівських проектів GoCreate, який було організовано ГО «Про.Світ» спільно з Impact Hub Odessa, Лабораторія Освітніх Змін та  БФ «Карітас Одеса УГКЦ».

В подальшому учні планують залучати кошти на розвиток аргопростору, відкривши еколавку, а зараз збирають кошти на запуск проекту на освітній краудфандинговій платформі GoF.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir