У Львові нарешті збудують сміттєпереробний завод

Після тривалих обговорень, сміттєпереробний завод вирішили будувати в межах міста – на території очисних споруд “Львівводоканалу”. 

Гарантом того, що підприємство буде побудовано вчасно та відповідатиме всім екологічним нормам та стандартам виступає те, що фактично цей комплекс фінансує Європейський Союз. Це не тільки кошти ЄБРР, а також грантова складова від європейського фонду екологічного ЄБРР. Саме тому за процесом будівництва і проектування ведеться суворий контроль з боку уповноважених контролюючих європейських організацій.

“Європейці проектують, європейці фінансують — і ми будемо робити все навіть не згідно з українськими стандартами, а згідно з європейськими стандартами, які багато в чому перевищують ці вимоги”, — сказав директор ЛКП “Зелене місто” Вадим Ноздря.

Усі сміттєвози перевозитимуть побутові відходи на цей комплекс, де буде зона прийомки відходів закритого типу, а саме ангар висотою 10-12 метрів з системою відведення повітря, з автоматичними дверима та бетонною підлогою. По периметру ангару буде встановлена система ловлення всіх рідин, тому що на комплексі проектується система рециркуляції. Місткість ангару розрахована на три доби приймання сміття.

Не пропустіть:  ЄБРР та Енергетичне Співтовариство домовилися про розвиток сталої енергополітики

Всі побутові відходи привозитимуть на цей комплекс, і де буде зона прийомки відходів, достатньо велика, закритого типу.

Далі сміття потраплятиме до барабана, де сміття сортуватиметься автоматично. Буде встановлено дві окремі, потужністю 120 000 тонн на рік кожна. Органічні відходи будуть відправлені на біологічну частину комплексу, яка складається з тунелів закритого компостування.

Біологічний комплекс складатиметься з 24 тунелів по 250-300 тонн у кожному тунелі. У процесі компостування повітря що виводитиметься матиме три ступені очистки. Рідини що виділятимуться також підлягатимуть рециркуляції.

Комплекс є напівавтоматизованим, тому протягом однієї зміни на заводі працюватиме від 30 до 40 осіб, але проектом передбачено можливість будівництва ще автоматизованої сортувальної лінії, яка перероблятиме виключно суху фракцію.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir