Новий орган координуватиме реалізацію Стратегії поводження з відходами

Уряд на своєму засіданні 25 квітня прийняв рішення створити Координаційну раду з питань реалізації Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року.

Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Координаційна рада стане тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України, який координуватиме діяльність міністерств та відомств щодо розроблення та прийняття нового законодавства та допомагатиме виконавчій владі на місцях переходити до нової моделі поводження з відходами.

“За 25 років відсутності чіткої державної політики та системи управління  відходами Україна майже захлинулася у смітті й не лише побутовому. Новостворена Координаційна рада допомагатиме узгоджувати дії центральних і місцевих органів влади у процесі формування та реалізації нової системи управління відходами в Україні», – пояснив Семерак.

Він зазначив, що рішення про створення Координаційної ради також погоджено із іншими 17-ма профільними міністерствами та відомствами, представники яких увійшли до її складу. Загалом до Координаційної ради входить 50 осіб. Серед них  керівники центральних та місцевих органів виконавчої влади, народні депутати України, науковці, представники асоціації міст України.

Національну стратегію управління відходами на період до 2030 року було ухвалено минулого року, зараз триває розробка національного плану її виконання.

Стратегія передбачає значне скорочення обсягу захоронення відходів і збільшення рівня їх переробки, а також запровадження роздільного збирання побутових відходів

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir