Нардепи зробили крок до заборони суцільної рубки карпатських лісів

Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні прийняла за основу законопроект № 6749, спрямований на вдосконалення заходів щодо охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування як з підприємницькими, так і з оздоровчими цілями. 

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Законопроектом пропонується заборонити проведення рубок головного користування в господарській зоні національних природних парків, в заказниках, проведення суцільних рубок ялицево-букових лісів на крутих схилах Карпатського регіону.

“Це дозволить уникнути ситуацій, коли під виглядом проведення санітарних рубок, суцільним методом вирубується значна частина ялице-букових деревостанів. Крім того, законопроект має на меті заборонити проведення рубок головного користування в національних природних парках, заказниках”, – зазначив народний депутат Іван Рибак (БПП), голова підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища Комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir