Україна приєдналася до Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії

Президент Петро Порошенко підписав Закон “Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії (IRENA)”.

Реалізація дозволить Україні використовувати світовий досвід в галузі поновлюваних джерел енергії, розширить можливості залучення технологій в цій сфері, а також ефективних фінансових механізмів, йдеться в повідомленні.

Участь України в IRENA буде сприяти доступу нашої країни до пільгових кредитів і отримання рекомендацій щодо вдосконалення законодавства в галузі відновлюваної енергетики”, – повідомляє прес-служба президента.

Очікується, що членство України в Агентстві IRENA дозволить подавати заявки до фонду АDFD на отримання пільгових кредитів (зараз бюджет фонду становить $ 350 млн, кредити надаються на конкурсній основі під 1-2% на термін до 20 років, включаючи 5-річний пільговий період, при умови співфінансування 50/50), а також забезпечить доступ до всієї наявної в Агентстві IRENA інформації по використанню поновлюваних джерел енергії, результатів новітніх досліджень і передового досвіду, а також прогресивних механізмів фінансування розвитку альтернативної е ергетікі.

Не пропустіть:  Виконання екологічних обіцянок президента Порошенка

Зараз членами Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії є 150 держав.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir