“Енергія” відповідатиме європейським еконормам до 2020 року – Кличко

На сміттєспалювальному заводі “Енергія” планується впровадити сучасну систему хімічного очищення димових газів з досягненням європейських норм викидів забруднюючих речовин.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції сміттєспалювального заводу.

Мер нагадав, що «Енергія» – єдиний працюючий сміттєспалювальний завод в Україні, побудований ще 30 років тому. Сьогодні його потужності дозволяють спалювати до 30% твердих побутових відходів Києва.

За словами Кличка, в планах міста – досягнути європейських екологічних норм. Модернізацію заводу можуть провести до початку 2020 року. Нині розроблено техніко-економічне обґрунтування для встановлення сучасної системи хімічної очистки газів. У 2018 році оголосять конкурс та протягом двох років встановлять необхідне обладнання. Модернізація заводу- близнюка в Будапешті обійшлася в 25 млн євро, однак Київ планує здешевити цей процес.

Представник компанії “Нафтогазові технології” Владислав Скляренко розповів, що до 1 січня 2020 року можна отримати показники викидів, які є на заводах в Будапешті чи Відні. Реконструкція заводу відбуватиметься за стандартною схемою. Йдеться про напівсуху систему очищення за допомогою сорбентів – вапна та активованого вугілля.

Не пропустіть:  Львівська міська рада порушила процедуру оголошення Львова зоною екологічного лиха

Аби виконати програму модернізації “Енергії” збудована перетинка між заводом та СТ “Позняки”, що дало змогу передавати теплову енергію від спалювання сміття до міської тепломережі. Обсяг цього тепла достатній для опалення та постачання гарячої води в багатоповерхівках прилеглого району.

До кінця 2019 року здійснять капремонт останнього з трьох котлоагрегатів та електрофільтрів. Завдяки капітальному ремонту електрофільтрів викиди пилу в атмосферу вже зменшилися в 2 рази.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir