Україна та Литва співпрацюватимуть у сферах атомної та відновлювальної енергетики – меморандум

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерство енергетики та вугільної промисловості України та Міністерством енергетики Литовської Республіки щодо стратегічної співпраці у галузі енергетики.

Про це повідомляє прес-служба Міненерго України.

Метою документу є створення ефективної платформи співпраці у нафтогазовій, електроенергетичній та ядерній сферах, враховуючи завдання енергоефективності та енергозбереження.

Співробітництво здійснюватиметься через обмін досвідом у розвитку газових ринків України та Литви, виведенні з експлуатації та демонтажу атомних електростанцій; сфері відновлюваних джерел енергії, серед яких проекти «чистої» енергетики з використанням енергії сонця, біомаси“, – сказано у повідомленні.

Сторони також співпрацюватимуть у сфері енергоефективності та енергозберігаючих технологій; у питаннях створення електроенергетичного ринку та системи передачі синхронного з’єднання з континентальною Європою тощо шляхом інституційної співпраці у рамках функціонування відповідної Робочої групи.

Не пропустіть:  Мінекоенерго хоче підписати меморандум з інвесторами ВДЕ про зниження "зеленого" тарифу

Меморандум підписали Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик та Міністр енергетики Литовської Республіки Жигімантас Вайчюна за підсумками Десятого засідання Ради Президентів України та Литви в присутності лідерів держав Петра Порошенка та Далі Грібаускайте.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir