В Україні майже невикористаний потенціал для розвитку відновлюваної енергетики – Семерак

Уряд працює над створенням сприятливих умов для роботи інвесторів та бізнесу у сфері відновлюваної енергетики, які б дозволили Україні збільшити частку “зеленої” енергії у кінцевому енергоспоживанні країни.

Про це сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час енергетичної панелі з питань відновлюваної енергетики “Відновлювальна революція” у рамках конференції 6th The Tiger Conference, передає Урядовий портал.

Він нагадав, що провідні країни світу розвивають цей сектор енергетики як один із важливих механізмів протистояння негативній зміні клімату та чи не єдину альтернативу видобувним технологіям.

Україна поки що відстає у цьому. Частка розміром в 1% чи 1,5% відновлюваної енергетики у загальному енергобалансі порівняно із досягнутими деякими країнами ЄС 27% виглядає непереконливо“, – сказав міністр.

Семерак зазначив, що Україна також має зобов’язання перед Європейським Енергетичним Співтовариством щодо посилення розвитку відновлюваної енергетики. Крім того, потенційні зобов’язання щодо скорочення викидів парникових газів визначає Паризька кліматична угода, яку Україна ратифікувала однією із перших на європейському континенті.

Не пропустіть:  На Донбасі десятки затоплених шахт, отруєні річки та гори сміття - дослідження ОБСЄ

“Навіть, передбачене ухваленою Енергетичною стратегією до 2035 року збільшення частки джерел відновлюваної енергетики у 5 чи 6 разів не є кінцевим результатом. Україна має неймовірний потенціал для розвитку цієї високоекологічної галузі. Це дані міжнародних аналітичних центрів, а також позиція активних гравців українського ринку відновлюваної енергетики та потенційних інвесторів, які ще вивчають можливості інвестувати у цю галузь”, – резюмував він.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir