ЄС та уряд Німеччини надають підтримку Фонду енергоефективності України на 5 років

Фонд енергоефективності України отримає п’ятирічну підтримку від Європейського союзу (ЄС) та уряду Німеччини.

Про це під час Форумуз відновлювальної енергетики’17 повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає “Урядовий портал”.

“Ми очікуємо підписання фінансової угоди з ЄС і надання технічної і фінансової допомоги у розмірі 100 млн євро на впровадження Фонду енергоефективності. Також ми отримали підтримку і від німецького уряду з наданням фінансування у 10 млн євро. Це лише перший крок. Для України важлива системна співпраця з міжнародними партнерами у впровадженні Фонду, яка передбачає п’ятирічну підтримку з боку ЄС”, – розповів урядовець.

Також він зазначив, що спільно з міжнародними партнерами з ЄС та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) було розроблено програмне забезпечення для розрахунку сертифікату енергоефективності будівель.

“Ядро розроблене з урахуванням всіх національний стандартів та державно-будівельних норм та може уніфіковано використовуватись енергоаудиторами для розрахунку енергоефективного сертифіката”, – зазначив Зубко.

За словами віце-прем’єра, розроблене програмне забезпечення протягом двох років буде обслуговуватися за підтримки експертів ЄБРР.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  МЗС Фінляндії та NEFCO створять фонд для фінансування "чистої" енергетики в Україні

Post Author: ecoprostir