Європа помітила прогрес України у сфері довкілля, але роботи ще багато

В Україні відзначаються позитивні зрушення у впровадженні європейських реформ у багатьох сферах національної економіки і зокрема, у природоохоронній.

Про це інформує Урядовий портал.

Про це свідчать дані нещодавно опублікованого другого спільного звіту Служби зовнішньої дії та Європейської Комісії щодо виконання Україною у 2017 році зобов’язань, взятих у рамках виконання Угоди про асоціацію.

У звіті зазначено, що реалізація структурних реформ в Україні привела до появи позитивних трендів, зокрема, у таких сферах як ринок електроенергії, (енергоефективність), довкілля, освіта та охорона здоров’я і безпечність харчової продукції.

Ратифікувавши Угоду про асоціацію із ЄС, ми взяли на себе ряд зобов’язань у щодо наближення українського екологічного законодавства до норм та стандартів Євросоюзу. Це близько 30 директив та регламентів у 8 тематичних сферах, не рахуючи існуючих міжнародних екологічних угод, стороною яких є Україна“, – прокоментував міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він зазначив, що протягом останніх кількох років основна увага в процесі імплементації європейського природоохоронного законодавства була зосереджена на впровадженні в Україні оцінки впливу на довкілля (ОВД) та стратегічної екологічної оцінки (СЕО), а також інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

Не пропустіть:  В Україні вперше зафіксовано розрив взаємозв'язку між зростанням економіки та рівнем викидів СО2

“Парламент у травні цього року ухвалив закон України «Про оцінку впливу на довкілля». Маю надію, що законопроект про стратегічну екологічну оцінку також буде ухвалено найближчим часом. Ми розпочали практичне впровадження водної Рамкової Директиви та Директиви про оцінку впливу на довкілля. Однозначно Україною зроблено чимало для просування проєвропейських реформ, проте я розділяю позицію авторів цьгорічного звіту, які наголошують на гострій необхідності зміни підходів до реформ в Україні та пришвидшення їх імплементацію в 2018 році”, – резюмував Семерак.

Довідково

Другий спільний звіт імплементації асоціації щодо України було опубліковано напередодні засідання Ради асоціації між ЄС та Україною, яке відбудеться 8 грудня 2017 року задля визначення стану виконання зобов’язань відповідно до Угоди про асоціацію та прогресу, якого вдалося досягти з часу попередньої зустрічі Ради асоціації в грудні 2016 року.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir