Лося внесуть до Червоної книги України

Національна комісія з питань Червоної книги України 9 листопада проголосувала за внесення лося до переліку рідкісних тварин, які знаходяться під загрозою зникнення.

Перемога! Не дивлячись на тиск мисливських лоббі, більшістю голосів було прийнято рішення про необхідність внесення лося до Червоної книги“, – повідомив у Facebook координатор руху за права тварин “UAnimals” Олександр Тодорчук.

З його слів, голосування було таємним, за прийняття рішення віддали 24 голоси, проти – 6, один утримався.

“Тепер Міністерство екології може остаточно внести тварину до Червоної книги і захистити від винищення. Наскільки відомо, міністр готовий до цього кроку”, – додав він.

Остаточно внести лося до Червоної книги має Міністерство екології. За процедурою, воно має отримати рішення комісії, після чого підготує відповідний наказ, розповів заступник міністра Василь Полуйко.

Не пропустіть:  Лося внесуть до Червоної книги України

За його словами, після цього наказу будуть автоматично скасовані суперечливі ліміти на відстріл 160 лосів у нинішньому сезоні. Полуйко додає, що з бюджету вже виділені кошти на дослідження популяції лося.

Ці ліміти встановили у жовтні, і вони викликали бурхливу реакцію соцмереж. Багато хто засудив дозвіл на відстріл тварин.

Екологи вважають полювання на лосів загрозою для їх поголів’я. Мисливці ж із ними не згодні та кажуть, що популяції нічого не загрожує.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir