USAID допоможе Україні з розвитком ринку твердої біомаси

Держенергоефективності та Проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» працюватимуть над розвитком ринку твердої біомаси в Україні. 

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

За інформацією відомства, про це йшлося на зустрічі голови Держенергоефективності Сергія Савчука з керівником Проекту USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” Діаною Корсакаіте та Головою правління Біоенергетичної Асоціації України Георгієм Гелетухою. Сторони обговорили стратегію розвитку ринку твердого біопалива в Україні з урахуванням успішного досвіду передових країн світу.

Голова Держенергоефективності зазначив, що впровадження проектів з використанням місцевих видів палива дозволить громадам стати менш залежними від газу та позитивно вплине на економічний стан регіону.

“Необхідно чітко опрацювати та прописати цілі стратегії розвитку вітчизняного ринку біопалива. Ми зацікавлені у впровадженні інноваційних механізмів стимулювання інвесторів та бізнесу до роботи на українському ринку відновлюваних джерел енергії”, – зазначив Савчук.

Загалом, сторони погодилися, що для стимулювання використання твердого біопалива необхідно внести зміни до законодавства щодо зняття юридичних бар’єрів доступу підприємств до відходів лісового та сільського господарства.

Не пропустіть:  Інвестори готові вкласти 4 млрд євро в зелену енергетику України

Також учасники зустрічі домовилися опрацювати можливість створення біопаливної біржі в Україні. Концепцію її роботи представив Георгій Гелетуха. В основу проекту біржі закладено успішний досвід литовської біопаливної біржі Baltpool (https://www.baltpool.eu).

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir