Грибовицьке сміттєзвалище рекультивовуватимуть по 30 євро за квадратний метр

Рекультивовувати Грибовицьке сміттєзвалище збираються за 30 євро за квадратний метр.

Бльша частина коштів на рекультивацію – це грантові кошти ЄБРР

Про це сьогодні, 28 вересня, під час прес-конференції повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

За його словами, більша частина коштів на рекультивацію – це грантові кошти ЄБРР. Як відомо, ЄБРР виділить Львову 10 млн євро грантових коштів та 25 млн євро – кредитних.

“Здебільшого грантовою складовою фінансуватиметься більше заходів на Грибовичах. Максимальний об’єм фінансування, який ми можемо отримати за грантового фонду – 10 млн євро. Ми на всю цю суму робимо заявку… Нам треба буде комплексний проект рекультивації перевести через громадське обговорення, пройти експертизу, і з усім цим прийти до суду і переконати їх, що сьогодні проект готовий до рекультивації і можна братися до роботи”, – розповів він і нагадав, що сьогодні прокуратура заборонила проводити роботи на полігоні.

Ноздря додав, що за 30 днів до проведення громадського обговорення зроблять оголошення.

“На рекультивацію витрачати кредитні кошти – я не прихильник цього – це навантаження на бюджет міста. Якщо ми зможемо мати контрольований бюджет у межах 15 млн євро на комплексний проект рекультивації, він пройде екологічну експертизу, то будемо триматися у цих межах. Більша частина буде грантова складова. Що треба буде до фінансувати з кредитних коштів – будемо дофінансовувати”, – каже він.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Рекультивація Грибовицького сміттєзвалища триватиме 5 років - Садовий

Post Author: ecoprostir