Концепція реформування теплоенергетики: частка відновлювальних джерел зросте до 40%

Уряд схвалив Концепцію реалізації державної політики у сфері теплопостачання, яка передбачає збільшення частки альтернативних джерел енергії до 40% у 2035 році.

Про це розповів віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба урядовця.

“Згідно з Концепцією частка альтернативних джерел енергії при виробництві теплової енергії повинна зрости до 40% у 2035 році. Один із напрямків – зменшити у країні споживання теплової енергії до 60-20 кВтг на квадратний метр щороку. Передбачено зменшення втрат теплової енергії при виробництві до 8% і транспортуванні – до 10%”, – сказав він.

За словами Зубка, метою Концепції є зменшення споживання газу та інших енергоресурсів для виробництва теплової енергії, фінансове оздоровлення галузі та залучення інвестицій, запровадження прозорої ефективної системи розрахунків між учасниками ринку теплоенергетики.

Не пропустіть:  Мінекоенерго запропонувало інвесторам ВДЕ ще жорсткіший варіант реструктуризації тарифу

“Впровадження Концепції дасть змогу запровадити оптимальне поєднання в межах населеного пункту індивідуального, автономного та централізованого теплопостачання, розв’яже проблеми взаємовідносин між учасниками ринку, клірингових розрахунків, касового розриву, накопичення боргів, дасть можливість децентралізувати теплопостачання”, – додав він.

Він також зазначив, що документ має короткостроковий, середньостроковий та довгостроковий план дій.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir