Після року моніторингу за львівським сміттям, місія ОБСЄ дала оцінку безпеки Львову

За словами голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у Львові Ґеорґіоса Калініса, сьогодні у місті немає загрози здоров’ю львів’ян через сміття.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Як зазначив Ґеорґіос Калініс, спостерігачі, окрім основних напрямків своєї роботи, із минулого року моніторять також ситуацію зі львівським сміттям.

“Ми слідкуємо за всім цим [ситуацією з вивезенням сміття зі Львова, – ред.] з минулого року. Звісно, така ситуація становила загрозу для здоров’я людей, але наразі вона не несе небезпеки”, – розповів Ґеорґіос Калініс.

Водночас перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг наголосив, що метою спостерігачів є не оцінювання стану здоров’я львів’ян, адже про це повинна дбати влада.

“Тут наша команда стежить за тим, чи вивозиться сміття, чи ні, спостерігачі спілкуються з мешканцями міста та з представниками органів влади. Ми надаємо отриману інформацію як Україні, так і іншим країнам-учасникам, аби вони могли формувати об’єктивну оцінку конкретної ситуації”, – пояснив Александр Хуг.

Місія ОБСЄ у Львові займається моніторингом загальної безпеки на території всієї Львівщини, а також Волинської та Рівненської областей, стежить за безпекою громадських заходів, незаконним видобутком бурштину, низкою екологічних проблем, зокрема й за львівським сміттям, ситуацією з внутрішньо-переміщеними особами, демобілізованими учасниками АТО, свободою слова та віросповідання тощо.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  У Львові впровадили обов’язкове сортування сміття

Post Author: ecoprostir