Кабмін розглядає декілька проектів з вирішення проблеми водопостачання Донбасу

Екологічна ситуація на Донбасі залишається проблемною, однак існують рішення для покращення водопостачання.

Про це віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, в першу чергу, це стосується водопостачання населених пунктів Донецької і Луганської областей.

“Екологічна ситуація на Донбасі залишається проблемною. Основна загроза – бойові дії зі сторони російських терористів. Водопровід проходить по території постійних обстрілів – Авдіївка, Донецька фільтрувальна станція, Волноваха. Для пошуку шляхів вирішення проблеми, зменшення критичних зон у питанні водопостачання Донбасу в НТУУ “КПІ їм. В. Сікорського” провели нараду. Запропоновано декілька проектних рішень щодо використання мембранних технологій очищення води з різних джерел, в тому числі і шахтних вод; встановлення байпасів у критичних зонах, що піддаються обстрілу; альтернативних джерел водопостачання регіону з річки Дніпро та Старокримського водосховища; збільшення дебету води ріки Сіверський Донець; опріснення води з Азовського моря. Також необхідно, щоб КП “Вода Донбасу” здійснило перехід від хлорного методу очищення води до сучасного мембранному. Запропоновані рішення можуть бути впроваджені не тільки в Донецькій, але і в Луганській області”, – написав він.

Також він зазначив, що питання водопостачання Донбасу нещодавно обговорювалося під час спільної поїздки в регіон заступника голови Верховної Ради Ірини Геращенко та депутатів Європарламенту.

“До напрацювання проектних рішень як на короткострокову і довгострокову перспективу приєдналися міжнародні партнери з UNICEF Ukraine, проектні організації, що мають практичний досвід впровадження таких проектів, а також наші науково-дослідні інститути. Міжнародні партнери запропонували провести донорську конференцію для розгляду запропонованих рішень, на якій також буде створена донорська рада для можливості фінансування проектів”, – додав він.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Екологічна ситуація на Донбасі вкрай небезпечна, - Геращенко

Post Author: ecoprostir