Франція допоможе Україні в будівництві сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні

Уряд Франції має намір виділити фінансову допомогу Україні для розробки проекту будівництва сонячних електростанцій в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Про це повідомляє «Укренерго» на своїй сторінці в Facebook.

Спільне бачення проекту буде розроблено спеціалістами «Укренерго» та французькими фахівців до кінця цього року.

Також повідомляється, що «Укренерго» до жовтня розробить схему розвитку мережевої інфраструктури в зоні відчуження для забезпечення підключення майбутніх потужностей сонячної енергетики до 1200 МВт.

Як повідомляють в «Укренерго», реалізація цього проекту дозволить втричі збільшити загальний обсяг сонячної генерації в Україні.

“Ми в Укренерго продовжуємо послідовно реалізовувати наші ініціативи щодо розвитку генерації з відновлюваних джерел енергії та зробимо все від нас залежне, аби цей проект став технологічно можливим!” – зазначається в повідомленні “Укренерго”.

Нагадаємо, 8 липня французька енергетична компанія Engie SA звернулася до України з пропозицією побудувати сонячну електростанцію вартістю 1,25 млрд доларів в Чорнобильскій зоні відчуження.

Не пропустіть:  В Україні суттєво зросли штрафи за браконьєрство

“Досвід Франції у сфері ядерної енергетики є однією з причин, по якій ми б хотіли працювати з ними. Вони звернулися до нас після того, як ми оголосили про наш намір розвивати поновлювані джерела енергії в Чорнобилі”, – повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir