Мінекології має намір ініціювати інвентаризацію “Межигір’я” й створити там нацпарк

Міністерство екології та природних ресурсів України ініціюватиме перед Кабміном проведення інвентаризації урядової резиденції “Межигір’я” (Київська область), а також визначення органу управління цим об’єктом. У планах відомства – створення національного природного парку на територіях колишньої резиденції Януковича.

Про це на прес-конференції сьогодні, 2 серпня, заявив міністр Остап Семерак.

“Якщо говорити про наші подальші кроки, то хотів би сказати, що Мінприроди ініціюватиме інвентаризацію цього державного майна, яке після вчорашнього скасування судом двох угод повертається у державну власність. А також ініціюватиме перед Кабміном рішення про визначення органу управління, що здійснюватиме управління цим держмайном, адже на сьогоднішній день це питання вимагає врегулювання”, – сказав Семерак.

За його словами, таким органом управління є Держуправління справами, але Кабмін має підтвердити це рішення.

“Адже ми маємо справу з дуже підготовленими юристами, які вочевидь будуть оскаржувати, і не зупинятимуться у цій боротьбі”, – сказав міністр.

Він також зазначив, що рішення Київського апеляційного господарського суду вступило в силу, проте воно ще може бути оскаржене.

Не пропустіть:  З України зняті претензії за фактом невиконання Кіотського протоколу

Відповідаючи на запитання щодо майбутнього цієї резиденції, О.Семерак сказав: “Одна з ініціатив – це саме створення національного природного парку на території колишніх мисливських угідь і резиденції “Межигір’я”.

За словами міністра, відповідні проекти розпоряджень вже підготовлені, узгоджені міністерствами і наразі перебувають у Кабміні.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir