Семерак та посол Австрії обговорили реалізацію спільних екологічних проектів

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак і посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер обговорили перспективи співробітництва між двома країнами у питаннях охорони довкілля та можливості реалізації спільних природоохоронних проектів.

Як повідомила прес-служба Мінекології, під час зустрічі сторони обговорили стан імплементації права ЄС у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Також сторони обговорили перспективи українського ринку відновлювальної енергетикидля австрійських інвесторів. Семерак зауважив, що Австрія запроваджує велику кількість сучасних технологій у цій сфері, які б могли бути цікавими для України у питаннях посилення позицій щодо енергоефективності та енергетичної незалежності нашої країни.

Посол Австрії звернула особливу увагу на проблеми стану навколишнього середовища на території Донбасу.

Водночас Семерак запевнив, що для України є вкрай важливою екологічна реабілітація власних територій, які постраждали у результаті бойових дій.

Не пропустіть:  Французька Engie підтвердила наміри будувати сонячну електростанцію в Чорнобильській зоні

Він також висловив сподівання, що Австрія як головуюча країна в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) буде надалі стояти на позиціях деескалації конфліктів та відновлення міждержавної довіри.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir