Українська вугільна промисловість потрапила до глобального антикліматичного рейтингу

Україна потрапила до «антикліматичного» рейтингу Carbon Majors, який оцінює внесок найбільших компаній з видобування викопного палива до глобальних кліматичних змін.

Передає Екопростір з посиланням на матеріал Київського офісу Bellona.

Відповідно до дослідження, лише 100 компаній в світі продукують 71% викидів парникових газів, починаючи з 1988 року.

«Приблизно 833 гігатонни еквіваленту двоокису вуглецю було викинуто в період між 1988 та 2015 роками, порівняно з 820 гігатоннами між початком промислової революції у 18 столітті й тим же 1988 роком. Найбільшим джерелом викидів стало вугілля, інтенсивне його видобування останні 15 років призвело до загального збільшення вуглецевоємності викопного палива на 2,4% з 1988 року», – йдеться у матеріалі.

Автори звіту застерігають, що при продовженні видобутку викопного палива з такою ж швидкістю протягом наступних 28 років, глобальна середня температура, ймовірно, зросте на 4 градуси до кінця століття.

Не пропустіть:  Оприлюднено новий звіт щодо впливу органічного сільського господарства на зміну клімату

Найбільшим кліматичним «злом» у рейтингу CDP є Китайська вугільна промисловість, яка утворює 14% викидів, слідом йде нафтовий гігант Saudi Aramco з часткою 4,5%, на третьому місці російський Газпром – 3,9% СО2-екв. Відомі нафтові компанії Shell та ВР посіли в списку 9 та 11 місця з 1,7% та 1,5% викидів відповідно.

Українська вугільна промисловість також увійшла до дослідження, посівши 40 позицію з часткою викидів 0,5%.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir