Семерак назвав найбільших забруднювачів довкілля в Україні

Найбільшими забруднювачами навколишнього середовища в Укрвїні є підприємства гірничо-металургійного комплексу та житлово-комунального господарства.

Про це під час презентації оновленого рейтингу підприємств – найбільших забруднювачів довкілля розповів міністр екології та природних реурсів Остап Семерак.

Говорячи про динаміку викидів в атмосферне повітря, Семерак акцентував на зростанні викидів у 2016 році, загалом через активне переведення української енергетики з природного газу на більш “брудні” джерела.

Першу трійку підприємств за викидами в атмосферне повітря очолили Арселор Міттал Кривий Ріг, Меткомбінат ім. Ілліча та Бурштинська ТЕС. 

Серед речовин, які найбільше потрапляють в атмосферне повітря – діресиди та інші сполуки сірки, азоту, пил, оксид вуглецю, метан.

Обсяг скидів у водні ресурси, зі слів міністра, за останні три роки зменшився. Серед найбільших забрудників водних ресурсів Семерак назвав підприємства гірничо-металурійного комплексу та житлово-комунального господарства (водоканали).

Не пропустіть:  Екологи виявили системні перевищення викидів на Арселорі

“Перші чотири підприємства, які найбільше здійснюють скидів у водні ресурси, це підприємства гірничо-металургійної галузі, шість наступних – житлово-комунального сектору”, – зазначив Семерак.

Перше місце за кількістю скидів у водні ресурси зайняв Азовсталь, друге – Дніпровський меткомбінат, третє – Запоріжсталь.

Стосовно утворення відходів, першу трійку також зайняли гірничо-збагачувальні підприємства – Північний ГЗК, Центральний ГЗК та Інгулецький ГЗК.

Одним із інструментів скорочення викидів Семерак назвав Національний план скорочення викидів, нещодавно затверджений Секретаріатом Енергетичного співтовариства.

 

 

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir