Екологічними проблемами маніпулюють в інформаційній війні – заява

Низка громадських організацій Донеччини заявила про все частіші звинувачення української сторони в екологічних проблемах, які згодом використовуються в сучасній інформаційній гібридній війні.

Заяву, підписану організаціями екологічного спрямування «Бахмат», «МАМА-86 Донецька область», «Екологія промислового краю», Екологічна група «Печеніги», «Ліберті Лібераті», «Фонд розвитку громади» та іншими, отримав у розпорядження Екопростір.

Україну звинувачують в поганому стані очисних споруд «Азовсталі», Фенольного заводу, шахт «Селідоввугілля», навіть у забрудненні від фосфорних бомб та інших екологічних проблемах.

«Ми знаємо, в якому передкатастрофічному стані знаходяться великі підприємства-забруднювачі на території ОРДЛО (щоб знищити все навкруги, достатньо вибуху горлівського “Стиролу”), а також про наслідки закапсульованого атомного вибуху на шахті “Юнком” (які можуть потягнути радіаційне забруднення усього Приазов’я), про розкрадання українських надр в численних копанках, які залишають пособі гнійні рани на тлі українського Донбасу, варварське знищення родючих земель, які засипані відходами видобування. Але критикани української сторони про це мовчать», -йдеться у зверненні.

Рупорами інформаційної кампанії називають колишніх колег по цеху, які продалися «кремлівським ляльководам».

«Дивлячись на це, ми не можемо мовчати та заявляємо про абсолютний пропагандистський напрямок цієї навали. Ясна річ, що екопроблем у нас вкрай багато. Але головне екологічне лихо — це агресія Росії проти України – війна, яку, в тому числі, й ці люди привели до нашого краю, чим спричинили кров, смерть та руїну», – зауважують громадські активісти.

Нагадаємо, Ігрина Геращенко запропонувала порушувати екологічні проблеми Донбасу на зустрічах в “нормандському” форматі.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Отруєний Донбас

Post Author: ecoprostir