ЄБРР та Енергетичне Співтовариство домовилися про розвиток сталої енергополітики

ЄБРР і Секретаріат Енергетичного Співтовариства підписали Меморандум про взаєморозуміння та зміцнення співпраці організацій в галузі сталого розвитку з акцентом на розвиток сталої енергетичної політики в регіоні Західні Балкани, в Молдові, Україні та Грузії, повідомляє Екопростір з посиланням на Українську Енергетику.

Угода, підписана у Відні, також дозволяє двом організаціям вивчити нові можливості для співпраці в більш широких питаннях сталого розвитку, зокрема – у питаннях зміни клімату.

Спираючись на свій досвід, ці дві організацій сприятимуть створенню сприятливих умов для стійких інвестицій і плавного переходу до стійкої, низьковуглецевої економіки в Південно-Східній Європі та регіоні Чорного моря.

ЄБРР цінує нашу співпрацю з Енергетичним Співтовариством з метою сприяння сталому розвитку. Разом ми вже робимо істотний вплив на енергоефективність. Завдяки меморандуму ми закладаємо надійну основу для нашої майбутньої співпраці зі спільної роботи на благо наших цілей“, – сказав Жозу Танака, керуючий директор ЄБРР з енергоефективності та зміни клімату.

Янез Копач, директор Секретаріату Енергетичного співтовариства, додав, що Секретаріат і ЄБРР є давніми партнерами в ініціюванні та реалізації регіональних програм з енергоефективності в країнах Західних Балкан.

Сьогоднішня угода є важливим кроком вперед. Вона розширює сферу співпраці в нових областях у заходах по боротьбі зі зміною клімату і розширює географічне охоплення в регіоні Чорного моря“, – сказав Копач.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  ЄБРР виділив Україні майже 26 мільйонів євро на сонячні електростанції – Порошенко

Post Author: ecoprostir