Львівська міська рада порушила процедуру оголошення Львова зоною екологічного лиха

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив про порушення Львівською міською радою процедури оголошення міста Львова зоною екологічного лиха. Про це він повідомив в ефірі «5 каналу».

13 червня Комісія з надзвичайних ситуацій при Львівській міськраді ухвалила рішення звернутися до Кабінету Міністрів та РНБО щодо оголошення міста зоною екологічного лиха через ситуацію, що склалася через тривалу проблему із вивезенням відходів.

Є  процедура, відрегульована законом і підзаконними актами, як це оголошується і які матиме правові наслідки“, – сказав міністр.

Він додав, що у разі ухвалення урядом відповідного рішення,  заходи щодо ліквідації наслідків ситуації у Львові мають фінансуватися за рахунок державного бюджету.

До уряду мало надійти  звернення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яка працює з перших днів аварії на Грибовецькому сміттєзвалищі. Ця комісія повинна звернутися до Кабінету Міністрів і надати відповідні експертні висновки. Мені невідома інформація, що уряд отримав таке звернення. Як тільки отримаємо, більше ніж переконаний, що будемо розглядати“, – резюмував Семерак.

Нагадаємо, сміттєва криза у Львові загострилася після пожежі на Грибовецькому сміттєзвалищі. Меморандум для врегулювання ситуації, підписаний понад місяць тому, не призвів до очікуваних результатів: Львів потопає у відходах.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Мінприроди наполягатиме на скасуванні мораторію, який забороняє перевіряти ліцензіатів у сфері поводження з небезпечними відходами, - Семерак

Post Author: ecoprostir