Екологічні проблеми річки Інгулець вирішаться до 2025 року, – документ

Міжвідомчою робочою групою при Мінприроди підготовлений проект Плану заходів щодо поетапного зменшення обсягів скидання надлишків зворотних вод у р. Інгулець, поліпшення якості води у басейні зазначеної річки, а також Карачунівському водосховищі, водозаборі Інгулецької зрошувальної системи, до 2025 року.

Про це «Екопростір» дізнався у прес-служби відомства.

План заходів передбачає розробку протягом 2017-2018 років Концепції поводження з високомінералізованими шахтними водами гірничорудних підприємств Криворізького залізорудного басейну та поліпшення якості води у р. Інгулець до 2025 року.

Концепція має визначити шляхи розв’язання цієї проблеми: визначення оптимальних схем відведення, часткова або повна демінералізація шахтних вод.

Документ вже передано до Мінекономрозвитку для забезпечення у подальшому його прийняття.

Не пропустіть:  Протягом року лише одне підприємство скористалося екокредитом на модернізацію виробництва

Раніше міністр екології Остап Семерак заявив, що через постійні скидання мінералізованих вод у річку з гірничорудних підприємств і відсутність сучасних технологій демінералізації шахтних вод, Інгулець протягом останніх десятиліть практично повністю втратив здатність до самоочищення. Є потенційні загрози для життя та здоров’я людей, для яких Інгулець є джерелом питного водопостачання.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir