Семерак розповів про ефективність Екомапи

За сім місяців роботи електронного сервісу www.ecomapa.gov.ua від мешканців України з різних її куточків надійшло понад тисячу звернень про місцезнаходження легальних та нелегальних сміттєзвалищ. Про це заявив міністр екології Остап Семерак на персональній сторінці facebook..

Третину (32,32%) звалищ вдалося ліквідувати.

«Якщо вірити даним експертів про те, що в Україні існує понад 30 000 сміттєзвалищ, то понад 1% вже ліквідовано. Це відбулося в першу чергу завдяки активній громадянській позиції тих українців, котрі скористалися сервісом, а Мінприроди змусило чиновників на місцях виконувати свій обов’язок і прибирати сміття», – зазначив Семерак.

Найбільше повідомлень  про місцезнаходження сміттєзвалищ надіслали жителі Київської, Дніпропетровської, Житомирської, Миколаївської, Одеської, Харківської та Полтавської областей, а також міста Києва.

Не пропустіть:  Екологічні закони тижня: 22-26 травня

Найбільш відповідально до ліквідації сміттєзвалищ поставилися представники Київської, Харківської, Дніпропетровської, Миколаївської та Вінницької областей.

Активніше  українці почали користуватися і мобільним додатком. За цей період через нього Мінприроди отримало 214 звернень про місця легальних і нелегальних сміттєзвалищ.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir