Конкурс для журналістів і фахівців лісової галузі «Кожен рік – Рік лісів 2017»

Громадська організація «Детектор медіа» та проект Світового банку «Сприяння реформі лісового сектору в Україні» розпочинають прийом матеріалів на шостий щорічний конкурс «Правозастосування та управління в лісовому секторі України». До участі запрошуються журналісти та позаштатні автори всіх видів ЗМІ.
Термін подання матеріалів – до 19 травня 2017 року на адресу куратора конкурсу від «Детектор медіа» Юлії Зелінської zelin.tk@gmail.com (098 446-61-95, (044) 290-82-76). Теле- та радіосюжети мають бути розміщені або на сайті відповідної медіакомпанії, або на інших інтернет-ресурсах, які не мають обмеження по часу перебування матеріалів на них (наприклад, Youtube). Текстові – на сайті відповідного друкованого/інтернет-видання або розміщені на інших публічних ресурсах (наприклад, h.ua тощо). У заявці на участь в конкурсі треба надати посилання (лінк) на матеріал, що пропонується на конкурс, та стислу інформацію про автора, ЗМІ та дату виходу (або зазначити, що роботу створено спеціально для конкурсу).

До текстових матеріалів бажано надсилати окремими файлами фото та ілюстрації, що супроводжують матеріал, у форматі jpg, зменшенні до обсягу не більше 100 кбт.

Критерії відбору робіт на конкурс:

– роботи мають бути опубліковані/вийти в ефір з 1 червня 2016 року до 19 травня 2017 року або спеціально створені для конкурсу;

– роботи повинні розкривати тему конкурсу (одну або кілька проблем), аналітичні матеріали матимуть перевагу при оцінюванні;

– кількість робіт, які один автор (група авторів) може надіслати на конкурс, – до 5 робіт.

Проблеми, на висвітлення яких варто звернути особливу увагу:

  • Реформа лісового господарства України, потреба в її проведенні, мета, завдання, зміст та шляхи реалізації;
  • Розвиток інституту права власності на ліси;
  • Проблеми та шляхи розвитку системи управління лісами;
  • Лісове законодавство як продовження лісової політики: структура, зміст, проблеми й шляхи вдосконалення;
  • Забезпечення збереження лісового біорізноманіття;
  • Потенціал лісового сектору України та фактори, що гальмують його інноваційний розвиток, динаміка ринку української деревини та продукції її переробки;
  • Відкритість лісового сектору України та способи зробити лісовий сектор більш прозорим;
  • Інші проблеми лісового господарства України та пропозиції, спрямовані на їх вирішення;

Довідкову інформацію щодо тем конкурсу можна знайти також на сайті програми FLEG II в Україні, сайтах «Український лісовод»«Природа в Україні» та інших інтернет-ресурсах – учасники конкурсу не обмежені у своєму виборі джерел.

Експерти проекту в Україні готові надати учасникам конкурсу необхідну інформацію та коментарі. Учасники конкурсу не обмежені у своєму виборі осіб та організацій як джерел інформації та авторів коментарів.

Із матеріалами переможців попередніх конкурсів «Правозастосування та управління у лісовому секторі України», можна ознайомитись на сайтах «Телекритика» (2011-й, 2012-й, 2014-й, 2015 рік), «Детектор медіа» (2016 рік) або на сайті програми FLEG II в Україні.

Не пропустіть:  Львівська облрада закликала владу не передавати держлісогоспи в концесію

Публікація конкурсних робіт:

Найцікавіші матеріали буде опубліковано на сайтах «Детектор медіа» та «Український лісовод».

Гонорарний фонд:

За кожну роботу, відібрану організаторами для розміщення на «Детекторі медіа», автор отримує гонорар у розмірі 1000 грн. Передбачається відзначити таким чином до 20 робіт.

Автори шести найкращих матеріалів, (будь-яких жанрів або позажанрові – головне, щоб було фахово з журналістської та лісівничої точок зору, конструктивно і цікаво), що наберуть найбільшу кількість балів – оцінок журі, отримають по 6000 грн кожен.

Журі конкурсу оцінить роботи в кінці травня за рейтинговою системою. Бали кожен із членів журі виставляє самостійно. Найкращі матеріали визначаються за сумою виставлених балів.

Оголошення переможців і вручення призів відбудеться під час проведення церемонії нагородження на початку червня.

З усіх питань просимо звертатися до куратора конкурсу Юлії Зелінської, (044) 290-82-76, 098-446-61-95, zelin.tk@gmail.com

Проект впроваджується за фінансової підтримки програми лісів (Program onForestsPROFOR), яка є багатостороннім партнерством, що підтримує створення і поширення інноваційних підходів задля «стійких лісів для всіх». За більш детальною інформацією відвідайте сторінку http://www.profor.info/.

Проект Програми Лісів PROFOR) Світового банку «Сприяння реформі лісового сектору в Україні»

Проект Програми Лісів (Program on Forests – PROFOR) Світового банку є продовженням програми «Правозастосування і управління в лісовому секторі» (ENPI Forest Law Enforcement and Governance Program – FLEG), яка стала першою відкритою інформаційною і дискусійною платформою для обговорення важливих питань лісового сектору різними зацікавленими сторонами. Після Революції Гідності діяльність в рамках FLEG привернула увагу Уряду стосовно впровадження реформ, необхідних для євроінтеграції.

Метою проекту є підтримка формування поінформованої спільноти і стимулювання широкого публічного обговорення щодо реформування лісового сектору в Україні.  Проект надаватиме експертну підтримку процесам прийняття рішень у лісовому секторі, включаючи рішення щодо бачення суті реформування сектору, а також експертну оцінку важливих законодавчих змін у ширшому контексті реформ в Україні і сприятиме формуванню експертної і суспільної позиції стосовно програми реформування лісового сектору. Проект впроваджується Світовим банком в Україні.

Основним клієнтом проекту є Верховна Рада України. Цільові аудиторії включають:

  • Кабінет Міністрів України
  • Мінагрополітики
  • Державне агентство лісових ресурсів
  • Мінприроди
  • Обласні та місцеві органи влади
  • Експертні групи, зацікавлені у питаннях лісового сектору
  • Представники (асоціації) бізнесу
  • Профспілки лісового сектору
  • Неурядові організації (НУО)
  • Засоби масової інформації

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir