Рада ухвалила закони щодо адаптації Карпат до зміни клімату

Верховна Ради України прийняла закони України “Про приєднання до Протоколу про сталий розвиток сільського господарства та сільської місцевості до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат” та “Про ратифікацію поправки до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат щодо нової статті 12bis «Зміна клімату».

Відповідно до нової статті 12bis «Зміна клімату» сторони конвенції зобов’язуються:

  • проводити політику, спрямовану на адаптацію до змін клімату, а саме: пом’якшення наслідків цих змін у всіх секторах, враховуючи їхню взаємодію шляхом активізації наукових досліджень, міжгалузевої інтеграції, транснаціонального співробітництва, підвищення обізнаності та участі громадськості;
  • здійснювати комплексні заходи для зменшення ризиків та мінімізації негативних наслідків зміни клімату, особливо екстремальних погодних явищ.

Протокол про сталий розвиток сільського господарства та сільської місцевості є основою для впровадження положень і принципів Карпатської конвенції на території України.

Його мета – охорона та підтримка сталого управління земельними ділянками, що обробляються людиною.

Карпатська конвенція є основою для регіонального, національного та транскордонного співробітництва, а також платформою для розробки та реалізації спільних політик та стратегій з охорони природи та збалансованого розвитку Карпатського регіону.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir